16 november 2013
13:00

IBK Boden (u)

Referat: Pajala IF - IBK Boden (u)

Efter vårt vansinnigt långa matchuppehåll ställs vi mot IBK Boden (u) och tar en rätt enkel seger i en match som jag inte tror ngn kommer minnas om en vecka.

Gästerna backar hem i en femmannabox direkt efter första tek. Vi får alltså i lugn och ro transportera upp bollen till halva utan att ngn stör oss. Det dröjer drygt två minuter innan vi tar ledningen. Emma löperi djupet, får en fin pass av Evvis och serverar Viola öppen kasse på bortre. Ett mycket fint mål! Vi har ett massivt bollinnehav, men det dröjer ända till slutet av perioden innan nästa mål kommer. 18.22 passar Evvis in till Viola i slottet som inte gör några misstag. Trots 15 skott på mål i första är vi inte riktigt nära att göra fler mål. Vi saknar fantasi och kreativitet i anfallszon.

Inför andra pratar vi om att vi måste bli lite finurligare för att dyrka upp gästernas "köttmur". Jag tycker vi lyckas med detta. Vi gör 5 mål i perioden och skapar utöver det en handfull feta chanser. 3-0 kommer efter 5.11 då linan med Viola, Emma och Evvis skapar ett enormt tryck kring motståndarkassen och det hinner bl a missas ett helöppet mål innan Evvis hittar Viola på bortre med en läcker backhandpass bakom ryggen och Viola fullbordar sitt hat-trick. 8.51 är frökan Kalla på väg igenom, men stoppas osjysst i skottögonblicket och vi tilldöms straff. Lina är sugen och "smack" säger det och vi har 4-0. 5-0 gör Issa efter fin framspelning av en motståndarback. Vid 6-0 betalar Viola tillbaka åt Evvis med en fin pass in i slottet. Innan perioden är slut har Henta gjort 7-0 med en backhand som dräpte 3 sorkar på vägen mot mål. Men det lönar sig att skjuta lågt. De flesta "höjdarna" stannade långt innan de kom fram till mål.

Tidigt i sista får vi chansen att spela pp i 5 minuter då säsongsdebuterande Jani får en brysk behandling vid sargen i sitt första byte. Vårt spel med en tjej mer är dock bedrövligt. Stillastående och fantasilöst. Vi har en i stolpen, men i övrigt glömmer vi detta pp-spel. I tredje perioden tappar vi lite ödmjukhet och Boden tillåts sticka upp och skapa chanser. Trots att vi kommit överens att hålla nollan. Nå väl. Det klarar vi åxå till slut. 10.39 hörs dagens högsta måljubel i hallen då Amanda får på ett fint dragskott till 8-0. 11.28 åker Emma på en obegriplig tvåa. Om vi var dåliga med en spelare mer så är vi desto bättre med en spelare mindre. Efter drygt en minut i box bryter Sanna och stormar mot mål. Hon sprintar förbi en motståndarback innan hon drar målisen i sidled och skjuter in 9-0. Det blir inga fler mål i matchen trots att vi skapar ett par farliga chanser.

Ja, vad ska man säga. Väldigt tempofattigt och näst intill närkampsfritt. Det senare berodde till stor del på domarnivån som helt enkelt inte tillät närkampsspel. Väldigt synd tycker jag eftersom det är en del av sporten och i nästan alla matcher klarar lagen av det utan några som hellst problem. Vi borde nog gjort fler mål denna match tycker jag. Från andra och framåt spelar vi stundtals riktigt bra anfallsspel med bra fantasi och kluriga lösningar. Tyvärr sitter inte passningarna idag och det gör att vi nästan alltid måste kämpa för att ta emot bollen vilket leder till att de fina lägen som vi byger upp rinner ut i sanden. Men 9 kassar är inte fy skam! Och rätt nöjda är vi ändå. Det är ju trots allt de tre pinnarna vi är ute efter.

Henriikka briljerar mest av backarna idag. Har bra blick och skapade mycke offensivt. Evvis och Viola hittar varandra riktig bra och skapar ofta oreda i motståndarförsvaret. Elin står de två första perioderna och Cecilia den sista. Elin har inte allt för mycket att göra,men bjuder på en högklassig räddning i andra då vi slarvat lite. Cecilia får jobba lite mer och gör det bra. Det känns skönt att ha två bra målvakter att luta sig mot. Nu laddar vi inför det tuffa bortamötet nästa lördag.